Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ

Εχω πολυ καιρο να γραψω κατι στο blog. Στριφογυρναμε διαφορα μεσα στο μυαλο μου αλλα δεν μπορω να τα βαλω σε σειρα και να τα συνταξω σωστα. Σε αυτο το post θα ασχοληθω με μασα, διοτι σε λιγοτερο απο μισο μηνα τα ειδα ολα.Μπαινω στο ψητο κυριολεκτικα και ξεκιναω το story.
ΙΣΤΟΡΙΑ 1η. Παμε με την παρεα μου σε ενα ψητοπωλειο μετα το μπανιο να φαμε.το στομαχι στο κεφαλι απο την πεινα.Ερχετε σερβιτορος. ξεκιναει η παραγγελια. Ερχετε καποια στιγμη η σειρα μου.
-Γυρο χοιρινο εχετε?
-Εχουμε.
-Ειναι ψιλοκομμενος?
-Ναι ειναι ψιλοκομμενος.
-Ωραια. θελω 2 πιτα γυρο απ'ολα.
-Μαλιστα.
Περνουσε η ωρα και η πεινα δυναμωνε. Ερχονται κλασικα πρωτα τα αναψυκτικα και οι μπυρες οι οποιες εκεινη την ωρα ΔΕΝ ΘΕΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ. στη συνεχεια βλεπω τον σερβιτορο να ερχεται με δισκο. Λεω 'εδω ειμαστε'! και αρχιζει να βαζει στο τραπεζι, ψωμι και ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ! αααγγγγκρρρρρ. συγκρατιομουν διοτι ειναι υπαλληλος και δεν μου εφταιγε σε τιποτα να τον καρφωσω στην καροτιδα.εκανα 1-2-3-4 τσιγαρα και μολις αναβω το 5ο τσααακ σκανε μυτη τα πιτογυρα. τα δικα μου με χαιρετουσαν απο τον δισκο. παραταω το τσιγαρο στο τασακι και περιμενω καρτερικα την πρωτη δαγκωνια. οπως βουταω το ενα πιτογυρο και κατεβαζω την τριγωνη γωνιτσα της λαδοκολλας για να ξεκινησει η μασα και τι να δω??? ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΥΡΟ ΟΣΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΩΛΟΔΑΚΤΥΛΟ ΜΟΥ ΣΕ ΜΗΚΟΣ! προσπαθησα να το ξεπερασω και παταω την πρωτη δαγκωνια... πιτα στεγνη αλαδωτη, τζατζικι συσκευασμενο απο super market, πατατες προτιγανισμενες, ντοματα πανιασμενη, κρεμμυδι ανοστο. Kαι ναι απο την πεινα μου τα εφαγα. το παραδοξο ειναι οτι ακριβως απεναντι μου ο καλος φιλος μου Γιαννης τα χλαπακιαζε με περισσια ικανοποιηση και οταν τον ρωτησα αν του αρεσει μου ειπε οτι ΓΑΜΑΕΙ! aaaaaaaaaa οχι ρε φιλε δεν γαμαει. η πεινα σου το εκανε αυτο. και εγω πεινουσα αλλα καταλαβαινα τι ετρωγα!
ΙΣΤΟΡΙΑ 2η. Μετα απο μια εβδομαδα απο το σκηνικο που προανεφερα βρισκομαι σε σπιτι κυριολεκτικα λιτοδιαιτου γνωστου μου (Θωμας) που σπανια θα πει πειναω. Και εκεινη την ημερα θελησε ο ανθρωπος να φαει μια μεριδα γυρο απο ψητοπωλειο κοντα στο σπιτι του και πελατες χρονια ολη η οικογενεια του. Παραγγελνει μια μεριδα γυρο απ'ολα. Η αληθεια ειναι οτι φοβηθηκα για το τι θα αντικρισω. Οχι για μενα αλλα για τον φουκαρα που ηταν μια απο τις ελαχιστες φορες που πεινασε και θελησε μεριδα γυρο απ'εξω. Και ερχετε η παραγγελια.. Ανοιγω-σκιζω την σακουλα να τους βοηθησω και βλεπω ενα κουτι μακροστενο. Ειναι απο αυτα τα κουτια που βαζουν μεσα τα σουβλακια-καλαμακια. Ανοιγω το κουτι και βλεπω μια στοιβα απο τζατζικι στην κορυφη δεξια, αριστερα ντοματες, και απο κατω γυρος,κρεμμυδια και πατατες ειχανε γινει ολα μαζι τουρλουμπουκι!και επαναλαμβανω ολα αυτα σε ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ!
μενω μαλακας! βουταω ενα κομματι γυρο τυχαια και ηταν εντελως ΚΑΜΜΕΝΟ. ψαχνω ενα λιγοτερο καμμενο . χοντροκομμενο σαν δεινοσαυρος. το μυριζω και μου ηρθε να κανω εμμετο. 7,50 € ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ! ΠΛΗΡΩΣΕ 7,50 € ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΜΕΤΟ! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
STOOOOOOOOOOOOP!
Λοιπον για να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια. ενας καλος γυρος φαινεται απο μακρια. πρεπει περιμετρικα την ωρα που γυρναει να εχει ομοιομορφο καφε ανοιχτο χρωμα. πρεπει να ειναι οπωςδηποτε κατεψυγμενος ( αυτο μονο οι γνωστες το καταλαβαινουν) και πρεπει την ωρα που ψηνεται να σταζει ζουμι. κατα το σερβιρισμα απαραιτητος ψιλοκομμενος, ζεστος, και τα συνοδευτικα του να ΜΗΝ ακουμπανε τον γυρο. τα 3/4 των ψητοπωλειων κανουν ακριβως τα αντιθετα.ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ!